Durata de livrare: 3-5
Uleiul esențial de pin se folosea în special în infecţiile pulmonare sub forma de inhalaţii. S-a constatat că populaţiile care locuiesc în apropierea pădurilor de pin au foarte rar probleme respiratorii. Vaporii de ulei esenţial ajung în căile respiratorii odată cu inspiraţia, producând aici o serie de efecte benefice, mai ales în cazul celor care suferă de maladii respiratorii.
Utilizare pentru trup şi suflet: uleiul de pin este un antiseptic puternic, foarte eficient în cazuri de bronșită, laringită, gripă, tuse, răceală; uşurează respiraţia şi decongestionează sinusurile. Se utilizează sub forma de inhalaţii, baie, masaj. Proprietăţile antiseptice sunt de asemenea benefice asupra infecţiilor sistemului urinar, cum ar fi: cistitele, nefritele, pielitele şi prostatitele, mai ales când este folosit sub forma de băi. Pentru a trata reumatismul, artrita şi nevralgiile se aplică comprese. Uleiul esenţial de pin este foarte bun pentru a împrospătă mirosul încăperilor, atunci când este folosit sub forma de candele. O metoda plăcuta de a alunga stresul şi oboseala iunie zile lungi este de a face o baie sau sauna cu ulei de pin. Uleiul de pin este util în stări de slăbiciune şi oboseală, burn out. El aduce o notă de prospeţime si abordare pozitivă a vieţii.
Aromă: delicată, proaspătă, picantă, răşinoasă, lemnoasă, balsamică, cu o notă de camfor.
Metoda de obţinere: prin distilarea cu aburi a cetinii de pin siberian (denumit, de asemenea, cedru siberian).
Indicaţii: ca adaptogen care optimizează mecanismul de autoreglare a organismului, sporind rezistenţa acestuia faţă de boli. Este un remediu eficient împotriva răcelilor, sinuzitei, bronşitei, pneumoniei, tusei fumătorilor, spasmelor musculare, afecţiunilor reumatice, rănilor infectate, furunculozei, seboreei, neurodermitelor, acneei, eczemei, infecţiilor micotice ale pielii, transpiraţiei excesive.